Buiten beleving

Blote voeten pad


Stappen, klauteren, klimmen met de natuur letterlijk onder je voeten: trek je schoenen uit en ontdek het blotevoetenpad aan het Hof van Beieren. Je wandelt er over allerlei verschillende ondergronden. Je kunt zelfs door een beekje waden! Niet alleen kinderen genieten van het vrije gevoel dat deze sensaties bieden, ook volwassenen vinden dit heel prettig.

Voorlopig is het pad enkel open voor scholen, verenigingen en bedrijven na afspraak. Neem contact op via info@hofvanbeieren.be.

Natuurlijke buitenspeeltuin


Achter het Hof van Beieren bouwen we een natuurlijke buitenspeeltuin uit. De start is alvast gemaakt met een boom (ja, je leest het goed!) en enkele boomstammen als speelelementen. Voor de verdere uitbouw blijven we uitsluitend natuurlijke materialen gebruiken. Zand, hout, water en touw zullen zeker van de partij zijn!

Moestuinproject


Vanwaar komen nu die erwtjes op mijn bord? Om de kinderen van de Zemstse scholen te laten kennis maken met de voedselketen werd het moestuinproject opgestart. Grond bewerken, zaaien, planten, onkruid wieden, oogsten en uiteraard ook proeven. Het hele proces wordt van A tot Z aan den lijve ondervonden.